Wietplantage ontdekt na brandmelding

HUIZEN dinsdag 25 aufustus 2009
Bij de politie kwam dinsdagmiddag rond 16.30 uur een melding binnen van een woningbrand aan de Zomerkade in Huizen. Er was niemand in de woning aanwezig en uit voorzorg werden een aantal woningen in de omgeving ontruimd. Op dat moment kwam de 72-jarige bewoonster aanrijden die de brandweer naar binnen liet. De brand was ontstaan door een pannetje die op het vuur was blijven staan. De brandweer bluste de brand.
Ook werd in de woning een wietplantage ontdekt. De plantage, die uit 137 planten bestond, werd ontmanteld. Een onderzoek naar de kwekerij en de rol van de bewoonster wordt ingesteld.

 

 

Gaslucht: 22 woningen ontruimd in Hilversum-Noord

Hilversum dinsdag 25 auguatus 2009
In Hilversum-Noord zijn dinsdag vroeg in de middag 22 woningen ontruimd. Bewoners van de Hertog Aelbrechtstraat sloegen alarm vanwege een uit het doucheputje opstijgende gaslucht. De straat wordt volgens sommige bewoners al sinds oktober vorig jaar geplaagd door aanhoudende klachten over stank van gas. De hulpdiensten besloten dit keer het zekere voor het onzekere te nemen en gaven groot alarm, het zogenoemde grip-alarm. Politie, brandweer, ambulancedienst en gemeente zijn opgetrommeld. Verder wemelde het van de gastechnici. Bewoners moesten uren op straat wachten en zijn aan het einde van de middag overgebracht naar een buurthuis. Vast staat dat het gaat om explosief rioolgas of aardgas, maar rond half vijf was nog niet duidelijk of er sprake is van een lek. Bij een lek mogen bewoners pas naar huis na de reparatie, wat nog lang kan duren.

 

 

Grote kabelhaspel in brand op bouwplaats

HUIZEN zondag 23 augustus 2009
Een haspel voor kabels brandde zondagavond flink. De grote haspel stond in de buurt van de softbalvelden. Passanten dachten dat er aan de Rijnland een bouwkeet in brand stond en meldden dat aan de brandweer. Die moest via de Bijvanck rijden om bij het brandende object te kunnen komen. Uiteindelijk bleek het niet om een keet, maar om een haspel te gaan. De brand was snel geblust.

 

 

Auto botst tegen winkelpui na (vermoedelijk) technisch probleem

HILVERSUM 23 augustus 2009
Een jonge bestuurder is zondagavond uit de bocht gevlogen op de Stationsweg in Hilversum. De man wist ongedeerd uit zijn wagen te komen. Getuigen die op een terras zaten, zagen de jongeman met hoge snelheid de bocht in rijden. De wagen reed via het fietspad en de stoep tegen de gevel van een elektronicazaak aan, die door de botsing licht beschadigd raakte. De wagen moest weggesleept worden door een bergingsbedrijf.

 

 

Kind vast in wild rooster

Blaricum vrijdag 21 augustus 2009
De 'klasseborrel' van de Gooische School was in volle gang, toen de 7-jarige Madeline tijdens het spelen opeens bekneld raakte in een veerooster aan de voet van de Tafelberg in Blaricum. Het incident gebeurde vrijdag laat in de middag, op een moment dat de ouders een wijntje nuttigden op de hei. De te hulp geroepen brandweer van Blaricum duwde de stalen spijlen uiteen met behulp van een hydraulische spreider. En zo kwam de jonge pechvogel gelukkig weer los. Ze is terplaatse na gekeken door het ambulance personeel , maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

 

Bezoek aan brandweeropbouwer HDS

Hoogeveen 21 augustus 2009
De bouw van de nieuwe TS voor de brandweer van Loosdrecht bij de firma HDS Brandweertechniek b.v in Hoogeveen.

 

 

Gestolen auto uitgebrand

Blaricum 19-08-2009
Op de parkeerplaats van de Stichtseweg in Blaricum - bij het Stichtsestrand - stond woensdagmorgen om 03.19 uur een auto in de brand. De brandweer kwam ter plaatse maar de auto was niet meer te redden en is volledig afgebrand. De kentekenplaat toonde aan dat het om een gestolen auto uit Duitsland ging. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

 

Ongeval met 2 bussen

Amsterdam, 18-08-2009
Rond 10 uur in de ochtend zijn twee bussen van vervoersbedrijf Arriva op elkaar geklapt op de kruising Prins hendrikkade / IJtunnel in Amsterdam. de schade aan beide bussen was zo groot dat beide moesten worden afgesleept. of er gewonden zijn gevallen is onbekend.

 

 

Ongeval beknelling op schoolplein

Huizen 16-08-2009
Zondagmiddag omstreeks 16.05 uur heeft er op de Delta een vreemd ongeval plaats gevonden.
Rijdende op de Delta werd een automobilistrijdende in de richting van de Bovenmaatweg (volgens getuigen) gesneden door (een) brom(mers), hij is hierdoor rechtdoor geschoten tussen de 2 betonpaaltjes, over de stapelmuur en nogmaals over betonpaaltjes op het schoolplein van de Kamperfolie en kwam tegen de bekende rode paal tot stilstaand.
Op het moment van het ongeval waren diverse jongeren op het plein aanwezig, die zijn alle ongedeerd maar hevig geschrokken
De afstand van de muur tot de rode paal is ongeveer 4 meter!
De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis maar hij is in iedergeval niet "geplankt".

 

 

Aanrijding blik Bestevaer/Baanbergerweg

Huizen, 15-08-2009
Zaterdagmiddag omstreeks 15.05 uur heeft er op het kruispunt van de Bestevaer / Baanbergerweg een kleine aanrijding plaats gevonden. De bestuurder van de personenauto rijdende op de Bestevear gaf zijn richting aan naar rechts. maar hij besloot toch rechtdoor te rijden. De andere bestuurder komende van de Baanbergerweg wilde links af richting de hockey velden gaan en reed dus de kruising op waardoor zij op de andere auto botste die toch rechtdoor ging. Er is niemand gewond geraakt.

Aanrijding blik Bestevaer/Baanbergerweg Huizen
 

 

Vreemd incident in Hilversums Hotel

HILVERSUM, 14-08-2009
Een peloton agenten heeft vrijdagavond een milieubedrijf in Hilversum doorzocht op zoek naar afval van hotelgasten. De politie had eerder op de dag een melding gekregen van personeel van een Hilversumse hotel over vreemd gedrag van de gasten. De politie zocht bij het bedrijf omdat dat eerder afval had opgehaald bij het hotel. Een woordvoerster van de politie kon melden dat er sporen zijn gevonden, maar wist nog niet of er bloed in het spel was. De gasten waren een Nederlands stel met een kind. Er is niet bekend wat er precies is gebeurd. De gasten zijn weer vertrokken en nog niet door de politie getraceerd

 

 

Binnenbrand Esso blijk inbraakrook

Hilversum, 14-08-2009
Op de Soestdijkerstraatweg ging bij het Esso benzinestation het brandalarm af. Terplaatse bleek het tegaan om het zogenoemde inbraak rook.
Of er daadwerkelijk is ingebroken is nog niet bekend.

 

 

Opnieuw autobrand in Hilversum

HILVERSUM, 12-08-2009
Een omwonende werd afgelopen nacht wakker van een knallend geluid en ontdekte een autobrand op de Bosdrift. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De bestelbus werd afgesleept. De vermoedelijke oorzaak van de brand is brandstichting. Een onderzoek is ingesteld.zaterdag op zondag nacht ging er ook al een auto in vlammen op aan de hugo de grootstraat zo’n 500 meter vanaf de bosdrift.

 

 

Grote brand Albert Heijn Abcoude

ABCOUDE, 12-08-2009
In Abcoude heeft vannacht een grote brand gewoed in een filiaal van Albert Heijn. De brand brak om drie uur uit en was om half zes vanochtend onder controle. De vlammen hebben vooral schade aan het dak aangericht: daar zit nu een groot gat in. Ondanks dat is het pand aan het Dokter van Doornplein niet verwoest. De brandweer ontruimde tien huizen vanwege de rookontwikkeling die de brand veroorzaakte. De ontruiming van twee van deze woningen kostte enige tijd omdat de bewoners ambulances nodig hadden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het is de vierde keer dat in dit filiaal brand woedt. Ook in juni dit jaar was het raak: dat vuur bleek toentertijd aangestoken te zijn.

 

 

Jongetje verdronken in Henschotermeer

WOUDENBERG  woensdag 5 augustus 2009
Een 9-jarig jongetje is vanavond verdronken in het Henschotermeer. Het lichaam van het kind werd gevonden door duikers van de brandweer.
Het jongetje was sinds half zeven vanavond vermist. Hij was daarvoor met zijn zusje aan het zwemmen in het meer. Zijn zusje ging naar de kant en sloeg later alarm toen ze het jongetje niet meer zag.

De brandweer is daarna met twee duikteams een zoektocht gestart. De politie kamde met honden de omgeving uit en zette een helikopter in. Iets voor tienen trof de brandweer het kind aan in het midden van het meer.
Hoe het jongentje onderwater is beland is nog niet duidelijk.

Jongetje (9) verdronken in Henschotermeer
 
 

Politie rijdt auto klem

Huizen zondag 2 augustus 2009
Zondagavond omstreeks 22.15 uur, heeft de politie een auto klem gereden op de kruising Plein2000/Gooilandweg/E. Ludenstraat. Er is 1 persoon aangehouden en een andere is gevlucht.
Vermoedelijk is hieraan een inbraak vooraf gegaan.
Meer informatie ontbreekt nog.

 

 

Rook na alarm in Da drogist

HUIZEN, zaterdag 1 augustus 2009
Na winkelsluitingstijd (17.35 uur) kreeg de brandweer van Huizen melding binnen van een kleine binnenbrand bij de DA Drogist aan de Kerkstraat in Huizen.
Na onderzoek bleek de rook afkomstig van het inbraak alarm. Dit type alarm vormt een rookgordijn.
Of er daadwerkelijk ingebroken was is nog onbekend.

 

 

Ongeval beknelling A1

Laren, 01-08-2009
Tijdens de werkzaamheden op de A1 terhoogte van Laren is net na de brug in de richting van Amsterdam, een ongeval gebeurd. De bestuurder van een personen auto is (mogelijk) onwel geworden. Hij is dwars door het (afgezette) werkzaamhedengebied gereden, heeft hierbij het wiel van een graafmachine geramt en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Het traumateam was ook opgeroepen, maar niet ingezet. De gewonde man is met spoed naar het AMC overgebracht.

 
ongeval bekneling A1 Laren